top of page
Waterval Rigters, Kreta

Eropuit in de omgeving

Het Zuidoosten is het ongerepte, ruige, authentieke deel van Kreta. Hoewel het gebied weinig toerisme kent, is het een uitermate fascinerende streek waar veel valt te ontdekken. 

DE LEKKERSTE LOKALE GERECHTEN
De lekkerste Kretenzische gerechten

Lekker eten

Vlakbij Kalyvitis kun je kennismaken met de heerlijke Kretenzische keuken. Zo ligt slechts vier kilometer van ons vandaan het dorpje Koutsouras. Hier bevindt zich een aantal authentieke restaurantjes waar je nog kan genieten van echte traditionele lokale gerechten. Tevens vind je in dit dorpje ook een bakker, slager, apotheek en kleine supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Maar ook in de rest van de omgeving zijn er volop restaurantjes op de mooiste plekjes te vinden. 

Azuurblauwe zee van Kreta

De azuurblauwe Libische kust heeft een overvloed aan mooie plekjes om te zwemmen, te relaxen en te snorkelen. Over een breedte van enkele kilometers is er een ruime keuze uit allerlei soorten stranden en baaitjes. Als je het onbewoonde eilandgevoel eens wilt ervaren, kan je een dagtrip met de boot maken naar de eilanden Chrissi en Koufounisi. Twee exotische eilanden waar een fototoestel én zonnebrand niet mogen ontbreken. 

HET ONBEWOONDE EILANDGEVOEL

Mooie wandeltochten

in de ongerepte natuur

Wandelen op Zuidoost Kreta

Kalyvitis is een prachtige thuisbasis voor de echte wandel- en natuurliefhebber. In de buurt zijn maar liefst vijf kloven gelegen (Orino, Pervolakia, Pevki, Sarakino, Zakros) die veel van elkaar verschillen en allen hun eigen charme hebben. Door het weinige toerisme en het feit dat de Kretenzers zelf veelal geen fanatieke wandelaars zijn, zijn de kloven ongerept en lekker rustig. 

Tip! Het voorjaar (april, mei) is een prachtig wandelseizoen op Kreta. Grote kans dat je dan in de bergen door een zee van bloemen loopt en wordt verrast met vele intense en fleurige geuren.

Autenthiek bergdorpje op Kreta
RONDDWALEN DOOR BERGDORPJES

Je kan hier eindeloos rijden door schitterende bergen en langs de azuurblauwe kust. Je komt zo in de meest indrukwekkende dorpjes terecht, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je wordt er door de lokale bevolking warm onthaald, en in de plaatselijke 'cafeneio' krijg je bij je drankje nog de heerlijkste mezes (kleine gerechtjes) geserveerd. 

EEN SCHAT AAN HISTORIE

Je zult je verbazen hoe historierijk Kreta is als je één van de vele archeologische opgravingen bezoekt. Daarbij mag het archeologisch museum in Heraklion, dat een schat aan historie op een bijzondere wijze presenteert, zeker niet ontbreken. 

EN EEN SCHAT AAN INFORMATIE

Wij leggen je graag uit waar je de mooiste wandelroutes, de leukste strandjes en de lekkerste adresjes kunt vinden. Maar ook voor alle andere gewenste informatie, kun je natuurlijk bij ons terecht.

LAAT JE MASSEREN
Diploma Thaimassage
Diploma Thaimassage

In 2014 hebben we gedurende twee maanden een opleiding Thaise massage gevolgd in Chang Mai (Thailand).

Wij geven nu op Kalyvitis massages voor iedereen die zich een keer extra wil ontspannen.

Vooral een goede aanrader na een stevige wandeltocht!

Thaimassage, Kreta
bottom of page