top of page
IMG-20190725-WA0012.jpg

Wie zijn wij?

In 2008 zijn wij, Heidi (Nederlandse) en Manu (Fransman), uit Nederland vertrokken om een nieuw avontuur te beginnen. We hebben ons werk opgezegd en alles verkocht om vervolgens met een camper te vertrekken naar bestemming onbekend. Na een aantal maanden reizen kwamen we op het eiland Kreta terecht. Daar hebben we een stuk grond met olijfbomen gekocht en zijn we zelf gaan bouwen. Na vier maanden hard werken was ons huis af en merkten we dat we verliefd waren geworden op onze plek midden tussen de olijfbomen. We waren gegrepen door de bergen, het klimaat, de helderblauwe zee maar ook het pure, simpele leven van de Kretenzers om ons heen. Het is een eenvoudig leven, een leven dicht bij de natuur, maar juist dát heeft een luxe waar we ons zo toe aangetrokken door voelen. Met dit idee zijn we ons concept Kalyvitis gestart. Voor degenen die even uit de snelle moderne maatschappij willen stappen, weer letterlijk willen zien, horen, voelen, ruiken én proeven wat puur natuur is. 

Ons dreamteam!

Het concept Kalyvitis zou niet compleet zijn zonder onze dieren. Stuk voor stuk bijzondere wezens met hun eigen karakter en hun eigen bijdrage aan de werkzaamheden hier. Omdat ze zo speciaal zijn, en zonder hen Kalyvitis niet zou zijn wat het nu is, willen we ze er graag (naast onszelf) persoonlijk uitlichten!

Manu

Dé bouwmeester >

_DSC0485LR.jpg

De sterkste en enige man van het team. Aan hem de zware taak om alle dames in het gareel te houden en tevens de hele technische dienst te bestieren. Manu is het fundament van Kalyvitis, wat hij eveneens met zijn eigen handen heeft gebouwd.

Heidi

Puntje Precies >

Wil 70 jaar 106.JPG

De oudste van heel het stel. Ze zorgt ervoor dat de rest van het team optimaal kan functioneren en geeft met plezier veel aandacht aan de kleinste details.

Lisa

Zó lief! >

P1020358.JPG

Lisa houdt graag in de gaten wie op Kalyvitis aankomt en wie er weer gaat. Ze is lief en gehoorzaam, maar slaat op hol als ze mag rennen!

Tante Alie

Een wispelturige tante >

IMGP3635.JPG

Tante Alie en haar vriendinnen voelen zich kiplekker op Kalyvitis. Hoe kan het anders als je vrij kan lopen tussen de olijfbomen en bij de geiten een graantje mee mag pikken...?!

Ezra

De stijfkop >

Ezra.jpg

Ezra is de koppigste van heel Kalyvitis. Ze heeft vaak last van een stijve voorpoot. Maar als ze iets niet wil, houdt ze ook duidelijk haar poot stijf!

Nora

Heeft nooit genoeg..>

thumbnail_20180613_080602.jpg

Nora houdt zich vooral bezig met eten. Haar motto is; hoe meer hoe beter!

Als alles op is, dan staat ze vanaf haar uitkijktoren te gluren of er al nieuw(e) (aan)voer komt.

Lieke

De aandachtvrager >

20190120_132806.jpg

Lieke lijkt als twee druppels water op haar moeder Nora; dol op eten, stoer en dominant, maar tevens heel gevoelig en aanhankelijk.

Koetje

De doorzetter! >

20190122_143406.jpg

Dochter van Ezra, met kromme pootjes geboren, maar staat nu met al haar poten stevig op de grond. Slim, onafhankelijk en kordaat gaat ze haar eigen weg.

Asrael

Sociaal en doortast >

IMG-20170715-WA0000.jpg

Op een dag stond ze bij ons voor de deur en besloot om niet meer weg te gaan. Als tegenprestatie komt ze regelmatig een muisje brengen. Geliefd bij alle andere dieren en zeker ook bij ons.

bottom of page